در سالهای خشکسا لی بیمه صندوق محصولات کشاورزی مطمئن ترین عامل در جهت کمک به کشاورزان و دامداران می باشد. هر چه سریعتر نسبت به بیمه نمودن محصولات خود اقدام کنید.
در مراتع فقیر دام در پی تامین نیاز غذایی تکاپوی زیادی می نماید که باعث تحلیل انرژی ومزید مشکلات خشکسالی می گردد کمک تغذیه حتی در حد کاه در محل علف چرا مشکلات را کاهش می دهد.
با بالا بردن ارزش غذایی انواع کاه وکلش و سایر بقایای کشاورزی از طریق روشهای غنی سازی کاه با اوره و سیلاژ نسبت به تغذیه دام در مراتع خشکسالی اقدام کنید.
با توجه به کاهش مواد مغذی علوفه ها در مواقع خشکسالی ضروری است نسبت به استفاده از انواع مکملهای غذایی با مشاوره کارشناسان در جیره غذایی دام استفاده شود.
با استفاده مطلوب و بهینه از منابع علوفه ای موجود ضروری است دامداران نسبت به حفظ کیفیت علوفه از طریق ذخیره سازی و نحوه نگهداری و جلو گیری از کاهش کیفیت و همچنین استفاده از افزودنی های لازم به انواع علوفه اقدام به موقع را انجام دهند.
کوچ کردن در کنار مزارع کشاورزی مناطقی که وابسته به آبهای سطحی هستند با موفقیت همراه نیست.
انتقال آب شرب دام به محل علف چرا باعث صرفه جویی در مقدار آب و جلوگیری از تشنگی مفرط و کاهش بیماری های متابولیکی و تلفات دام می شود.
از تغذیه دامها با مواد غذایی کپک زده و آلوده به خصوص نان خشک کپک زده جدا" خودداری شود چون علاوه بر ایجاد بیماری و مسمومیت در دام عوارض متعددی نیز جهت انسان ایجاد می کند.
با توجه به افزایش قیمت نهاده ها با مشورت کارشناسان امور دام مستقر در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان ها از مواد جایگزین استفاده و نظرات فنی کارشناسان لحاظ شود.
تدابیر لازم جهت به حداقل رسانیدن تلفات خوراک در حین حمل و نقل و نیز در آخورها بعمل آید.
با نصب شناور در کلیه آبشخورهای دامداری واستفاده ازسیستمهای جدید خشک کن کود وبرگشت آب درسیستم شستشوی واحد می توانید در مصرف آب صرفه جویی کنید.
بهترین راه مقابله با خشکسالی افزایش بهره وری است .بهره وری یعنی حداکثر استفاده از عوامل تولید که در اختیار شماست مخصوصا" آب.یکی از راههای مقابله با بحران خشکسالی جلوگیری از پرت (تلفات) نهاده های دامی در واحد دامداری وصرفه جویی در مصرف می باشد.
صرفه جویی آب به معنی کم مصرف کردن نیست بلکه به مقدار لازم مصرف کردن است .پس برای کاهش اثرات منفی خشکسالی در مصرف آب در واحدهای دامداری صرفه جویی کنید.